Advokatfirmaet Linda Andersen

Vi er et veletableret advokatfirma som har eksisteret i mere end 12 år hvor samme team  har håndteret mere end 18.000 sager. Det taler for sig selv. 

Det er vigtigt, at det er en advokat der udarbejder din ægtepagt.

Ægtefælleskiftelovgivningen er et særdeles kompliceret område – advokater er uddannet til at læse, og ikke mindst forstå, lovregler. Vi har mange års erfaring og forstår lovgivningen til fulde. Lad os lave din ægtepagt.

Når man gifter sig, bliver alt, hvad man ejer, og alt, hvad man under ægteskabet erhverver, automatisk til delingsformue men mindre man laver en ægtepagt. Det er uden betydning, om værdierne stammer fra lønindkomst, værdistigninger, formueafkast eller gevinster. 

Der findes flere typer af særeje, og vi ved, at det kan lyde kompliceret. Det er det også – men vi har kompetencerne til at gøre det simpelt for dig.

Det siger vores tidligere klienter

Trust

Hvorfor og hvornår er en ægtepagt nødvendig?

Når et ægteskab indgås har man som ægtefæller automatisk formuefællesskab, også kaldet delingsformue. Dette betyder, at I skal dele alt ligeligt såfremt ægteskabet ophører ved separation eller skilsmisse, og når én af jer afgår ved døden. Formuefællesskabet omfatter alt hvad I bringer ind i ægteskabet, dvs. alt hvad I  hver især ejer før ægteskabet samt alt hvad I hver især erhverver under ægteskabet.

Økonomiske aftaler mellem ægtefæller kan alene indgås i en ægtepagt som skal tinglyses i Personbogen for at have gyldighed.

Modtager du f.eks. en arv som ikke skal deles med en ægtefælle, driver du selvstændighed virksomhed som du ønsker at sikre eller måske du og din ægtefælle har en væsentlig forskel på jeres formuer. Det kan også være, at den længstlevende ægtefælle ikke skal dele sin formue med førstafdødes barn/børn fra tidligere forhold eller I blot ikke ønsker at dele lige ved eventuelt skilsmisse. I blandt andet disse tilfælde bør du overveje en ægtepagt som særeje.

Hos Advokatfirmaet Linda Andersen er du sikret:

Med rådgivning hos en advokat og ejendomsmægler der er særlig specialiseret i bolighandel er du sikker på, at få den bedste køberoplevelse.  

Kontakt os for en gratis uforpligtende samtale.

Er du I tvivl - kontakt os her. Du er også velkommen til at ringe på 70202806

Pas på med skabeloner og ufaglært bistand - det kan gøre mere skade end gavn.

Der er mange muligheder for enten at finde en skabelon til en ægtepagt på internettet eller mulighed for at udfylde en standardformular. Din ægtepagt er hverken en skabelon eller standard. Din ægtepagt af din sikring af din økonomiske formue.

Det er netop rådgivningen og de konkrete tilpasninger, som man foretager i ægtepagten, som er det vigtigste. Her er en god drøftelse af den enkeltes konkrete situation og rådgivning afgørende.

Ægtefælleskifteloven, dens forarbejder og dermed hensigten med loven, er kompliceret læsning. De mange forskelige bestemmelser i lovgivningen skal lovfortolkes hvilket kræver uddannelse, faglighed og erfaring. Har man ikke denne erfaring med at fortolke og forstå lovregler bliver risikoen, at ægtepagten pludselig får et andet indhold end ønsket.

Når du skal have lavet en ægtepagt gå derfor til en advokat.

Kontakt os i dag for en drøftelse af din ægtepagt som passer på din konkrete situation.

Kontakt os her

Linda Andersen

Advokat og ejendomsmægler

la@advla.dk - 31531150

Mona Andersen

Juridisk sagsbehandler

ma@advla.dk - 31587490

Nana Andersen

Daglig leder og køberrådgiver

na@advla.dk- 28439800

Klara Andersen

Sagsbehandler

ka@advla.dk - 26354200

Marie Schledermann

Studerende

ma@advla.dk - 31587490

Nana Andersen

Daglig leder og køberrådgiver

na@advla.dk- 28439800

Klara Andersen

Sagsbehandler

ka@advla.dk - 26354200

Holdet bag Advokatfirmaet Linda Andersen

Hos Advokatfirmaet Linda Andersen består vi af et hold af dedikerede medarbejdere som sætter kunden i fokus. Vi sætter en ære i at yde vores kunder kompetent og hurtig service til deres fulde tilfredshed. Dette sker ved effektiv behandling af din sag samt med engagement og højt humør.

Vi beskæftiger os ikke med flere forskellige retsområder men fokuserer på det vi brænder for; nemlig fast ejendom og familieret. Vores kunder er dermed sikret specialiseret og engageret rådgivning.

Det handler for os ikke om at være de største; det handler om at være bedst til netop det vi beskæftiger os med.
Medarbejderne hos Advokatfirmaet Linda Andersen har alle været i virksomheden i mange år hvilket bidrager til en god dynamik på kontoret og gør os til et godt team. Hos os startes, og afsluttes sagen altid af samme medarbejder, og det gør kunden altid har kontakt til en rådgiver som kender sagen.

Vi er realistiske omkring hvor lang tid en opgave tager og dette afspejler naturligvis prisen.

Vi tilbyder også 

Køberrådgivning og berigtigelse

Skøde og refusionsopgørelse

Bolighandel, formue og arv

Vi har skrevet nogle af de begreber og spørgsmål som er de mest almindelige forekommende.

Ægtepagt

En ægtepagt er en skriftlig aftale mellem to ægtefæller. Denne form for aftale er relevant, hvis I ikke ønsker formuefællesskab, som man ellers automatisk indvirker i ved indgåelse af et ægteskab. Der er flere måder at oprette en ægtepagt på, afhængigt af hvordan I ønsker det.

Hvis en ægtepagt ønskes, anbefales det, at I opretter den allerede når I planlægger jeres forestående bryllup. En ægtepagt er relevant, hvis I ikke ønsker at dele jeres samlede formue ligeligt i tilfælde af skilsmisse og/eller død.

I en ægtepagt tager I stilling til, om der skal gælde særeje for hele eller dele af jeres samlede formue. I kan også bruge denne type dokument til at dele jeres pension ligeligt i tilfælde af skilsmisse. Uden en ægtepagt er pension altid særeje. Med andre ord kan pagten bruge til både at sikre sig selv og hinanden.

Ægtepagt med fuldstændigt særeje

Fuldstændig særeje, hvis I ønsker, at særeje skal gælde ved både skilsmisse og død. I vil som ægtefæller stadig arve fra hinanden, men med fuldt særeje vil øvrige arvinger blive tilgodeset før ægtefællen.

Ægtepagt med skilsmissesæreje

Her gælder særeje kun ved skilsmisse. Ved tilfælde af død vil den længstlevende arve som lovgivningen ellers foreskriver for ægtefæller. Denne ægtepagtsform er eksempelvis gavnlig, hvis den ene ægtefælle har en større formue end den anden, og I ikke ønsker at splitte ligeligt ved skilsmisse.

Hvad kan være særeje?

I vælger selv, hvad der skal betragtes som særeje. Nogle vælger at særeje skal gælde alle erhvervede ejendele fra både før og efter, I er blevet gift.

Andre vælger, at det kun er hvad der er erhvervet før I blev gift, som betragtes som særeje. Det er også muligt at vælge, at bestemte ejendele eller beløb skal være særeje.

Lad os komme i gang i dag

Ønsker I at få oprettet en ægtepagt. Så tag fat i os i dag. Vi sørger for hurtig udarbejdelse og håndtering, samt et topprofessionelt serviceniveau. I er velkomne til at kontakte os på telefon: 70 20 28 06 eller ved at sende en mail til la@advla.dk.