70 20 28 06

Udarbejdelse af pantebreve

Udarbejdelse af pantebrev og ejerpantebrev for 2.795,00 kr. inkl. moms

  • Over 20 års erfaring
  • Kun 2.795 kr. inkl. moms
  • Professionel og hurtig sagsbehandling

Tinglysning af ejerpantebrev og andre pantebreve

Vi tager os af udarbejdelsen af enhver form for pantebreve. Vi sørger for, at alt det juridiske i processen løber fuldstændig som det skal. Samtidig tager vi os af det praktiske, såsom korrespondancen mellem de relevante parter. Med andre ord ─ du er i fuldstændig trygge hænder, når du lader os stå for udarbejdelsen af dit ejerpantebrev eller anden form for pantebrev.

Du vil opleve, at prisen for udarbejdelse af et pantebrev vil variere, afhængigt af hvilken udbyder du opsøger. Vi tager et honorar på kun 2.795 kr. inkl. moms. Vi har over 20 års erfaring i blandt andet udarbejdelse af pantebreve. Samtidig er vi konkurrencedygtige på både pris, produkt og service.

Udfyld kontaktformularen herunder for at opstarte sagen om dit pantebrev.

Kontakt os i dag

Kontakt os i dag — enten ved at benytte kontaktformularen her på siden, eller ved at give os et kald på telefon: 70 20 28 06. Har du nogle spørgsmål i forbindelse med udarbejdelsen af berigtigelsen, så hører vi også meget gerne fra dig.

Hvad er et pantebrev?

Et pantebrev er en juridisk bindende aftale mellem låntager og en långiver, som da betegnes som panthaver. Med et pantebrev stiller låntageren sin ejendom eller anden værdigenstand i sikkerhed for lånet over for panthaver. Pantebrevet giver panthaver ret til at begære tvangsauktion, hvis boligejer misligholder tilbagebetalingen af sit lån.

 

Forskellige former for ejerpantebreve

Der findes flere former for pantebreve, som bruges i forskellige sammenhænge. Herunder beskrives nogle af de typiske former for pantebreve.

  • Ejerpantebrev: Et pantebrev som boligejeren udsteder til sig selv. Ejeren er altså både kreditor og debitor. Ejerpantebrevet underpantsættes som regel til en bank eller anden långiver.
  • Pantebrev: Et pantebrev giver en långiver (f.eks. et realkreditinstitut eller en bank) sikkerhed for et lån i ejendommen.
  • Realkreditpantebrev: Både dokumentation for pant i en ejendom og samtidig et gældsbrev hvor køber erkender at skylde realkreditinstituttet et givent beløb.
  • Skadesløsbrev: Et pantebrev som skal dække en løbende gæld mellem boligejer og panthaver. Løbende gæld kan eksempelvis være en kassekredit.
  • Sælgerpantebrev: Udstedt i forbindelse med salg og køb af ejendommen, hvis køber ikke betaler fuld købesum med det samme. I stedet afdrages den resterende købesum i rater og sælger har pant i huset som sikkerhed.

 

Hvornår bør du oprette et pantebrev / ejerpantebrev?

Et pantebrev skal udarbejdes i tilfælde hvor du har brug for at låne penge af en långiver, der kræver en sikkerhed for det lån der udstedes. Du vil typisk blive stillet overfor dette krav, når du ønsker at låne i banken eller hos et realkreditinstitut.

Fordelen ved at låne med et pantebrev / ejerpantebrev er, at et pantebrevslån kan dække op til 95% af prisen på din ejendom. Ved almindeligt lån hos et realkreditinstitut, kan du ved godkendelse låne op til 80% af boligprisen. Et pantebrevslån er altså et alternativ, hvis du ikke har mulighed for at låne på udbydernes sædvanlige præmisser.

 

Tinglysning af pantebrev / ejerpantebrev

Et pantebrev / ejerpantebrev tinglyses som din sikringsakt. Der kan nemlig sagtens være flere panthavere i den samme ejendom. Ved tinglysning kan man derfor se prioritetsrækkefølgen for, hvem der skal have sine penge tilbage først. Prioritetsrækkefølgen afhænger af, hvem der først har fået tinglyst sin panteret.

Efter gældsindfrielse

Når du har betalt gælden tilbage, som pantebrevet dækker over, så bliver pantebrevet indfriet og långiveren frigiver ligeledes sikkerheden. Det vil sige at pantebrevet eller panthaverens underpant vil blive aflyst i tinglysning-systemet.

Som ejer af boligen, kan du vælge at lade pantebrevet stå til dig selv eller genbruge det for at stille sikkerhed i en anden situation. Ejerpantebrevet forbliver altså registreret i Tingbogen til trods for gældsindfrielse og skal ikke tinglyses igen, hvis du genbruger det. Dette kaldes et afgiftspantebrev.

 

Pris for udarbejdelse af pantebreve / ejerpantebreve

Afhængigt af hvem der skal udarbejde dit pantebrev, kan prisen variere en hel del. Vi tager et fast honorar for udarbejdelse af ejerpantebreve og øvrige pantebreve, som lyder på 2.795 kr. inkl. moms.

Derudover skal du huske, at der er en ubetinget statsafgift på 1.730 kr. + 1,45 % af lånets hovedstol. Denne afgift har ikke noget med vores arbejde eller honorar at gøre.

Trustpilot