70 20 28 06

Ægtepagt

  • 3.000,00 kr. inkl. moms
  • Hurtig udarbejdelse
  • Kontakt os

Ægtepagt

En ægtepagt er en skriftlig aftale mellem to ægtefæller. Denne form for aftale er relevant, hvis I ikke ønsker formuefællesskab, som man ellers automatisk indvirker i ved indgåelse af et ægteskab. Der er flere måder at oprette en ægtepagt på, afhængigt af hvordan I ønsker det.

Hos os har vi over 10 års erfaring med udarbejdelse og håndtering af juridiske dokumenter. Vi sidder klar med hurtig og professionel hjælp, hvis I ønsker at oprette en ægtepagt. Kontakt os i dag, og lad os komme i gang.

Kontakt os herunder

Hvornår bør man oprette ægtepagt?
Hvis en ægtepagt ønskes, anbefales det, at I opretter den allerede når I planlægger jeres forestående bryllup. En ægtepagt er relevant, hvis I ikke ønsker at dele jeres samlede formue ligeligt i tilfælde af skilsmisse og/eller død.

I en ægtepagt tager I stilling til, om der skal gælde særeje for hele eller dele af jeres samlede formue. I kan også bruge denne type dokument til at dele jeres pension ligeligt i tilfælde af skilsmisse. Uden en ægtepagt er pension altid særeje. Med andre ord kan pagten bruge til både at sikre sig selv og hinanden.

Ægtepagt med fuldstændigt særeje
Man skelner mellem to former for ægtepagt. Den første er ægtepagt med fuldstændigt særeje. Det er denne form, I skal benytte, hvis I ønsker, at særeje skal gælde ved både skilsmisse og død. I vil som ægtefæller stadig arve fra hinanden, men med fuldt særeje vil øvrige arvinger blive tilgodeset før ægtefællen.

Ægtepagt med skilsmissesæreje
Den anden form for ægtepagt er ægtepagt med skilsmisseeje. Her gælder særeje kun ved skilsmisse. Ved tilfælde af død vil den længstlevende arve som lovgivningen ellers foreskriver for ægtefæller. Denne ægtepagtsform er eksempelvis gavnlig, hvis den ene ægtefælle har en større formue end den anden, og I ikke ønsker at splitte ligeligt ved skilsmisse.

Hvad kan være særeje?
I vælger selv, hvad der skal betragtes som særeje. Nogle vælger at særeje skal gælde alle erhvervede ejendele fra både før og efter, I er blevet gift.

Andre vælger, at det kun er hvad der er erhvervet før I blev gift, som betragtes som særeje. Det er også muligt at vælge, at bestemte ejendele eller beløb skal være særeje.

Lad os komme i gang i dag
Ønsker I at få oprettet en ægtepagt. Så tag fat i os i dag. Vi sørger for hurtig udarbejdelse og håndtering, samt et topprofessionelt serviceniveau. I er velkomne til at kontakte os på telefon: 70 20 28 06 eller ved at sende en mail til la@advla.dk.

Trustpilot