70 20 28 06

Testamente til ægtefæller

  • 3.500,00 kr. inkl. moms
  • Hurtig udarbejdelse
  • Kontakt os nu

Ægtefælletestamente

Når du eller din ægtefælle går bort, er det enten arveloven eller et testamente, der kan bestemme hvordan arven skal fordeles. I et testamente mellem ægtefæller kan I oprette bestemmelser om, hvad der skal ske med jeres formue, når I går bort.

Vi har over 10 års erfaring med udarbejdelse af testamenter mellem ægtefæller. Vi håndterer jeres sag hurtigt, og sikrer jer gensidig tryghed, hvis én af jer skulle gå bort. Selvom I er gift, er et testamente en god idé. Læs her hvorfor, og kontakt os med det samme ved spørgsmål.

Kontakt os herunder

Derfor er et testamente mellem ægtefæller nødvendigt

Når et ægteskab indgås, indstiller mange sig på, at man fremover deler fælles formue ligeligt. Derfor tænker mange umiddelbart, at et testamente mellem ægtefæller ikke er nødvendigt. Uden et testamente foreskriver loven, at ægtefæller ikke arver hinanden 100 %, hvis I har børn. Det gør sig gældende uanset om børnene er fælles eller fra tidligere ægteskab.

Hvis I har børn, sammen eller hver for sig, vil længstlevende arve 50 % fra den afdøde ægtefælle. De resterende 50 % af den tilbageværende formue fordeles ligeligt mellem den afdødes børn. Har den afdøde ægtefælle børn med tidligere partnere, vil disse børn desuden skulle give samtykke til, at den længstlevende ægtefælle kan blive siddende i den bolig, I har delt.

Undgå arvestrid med et ægtefælletestamente
Ved udarbejdelse af et ægtefælletestamente, sikrer I fuld kontrol over fordelingen af jeres fælles formue, når en af jer eller begge går bort. Testamentet er et godt redskab til forebyggelse af arvestrid, da ingen øvrige familiemedlemmer kommer til at træffe beslutninger på jeres vejene om fordelingen af jeres formue. Desuden kan i med testamentet sikre hinanden, så den tilbageværende ægtefælle kan blive boende i jeres hjem.

Giv dine børn særeje
Med et testamente har I muligheden for, at give jeres børn særeje over den arv, de arver fra jer. Det betyder, at de ikke skal dele deres andel af arven med en eventuel partner. I kan også vælge at give jeres børn skilsmissesæreje. Det betyder, at barnet ikke skal dele den formue, der arves efter jer, med sin partner i tilfælde af skilsmisse.

Vær opmærksom på tvangsarv
Et testamente mellem ægtefæller giver jer mulighed for at afvige fra den ellers gældende arvelov. Dog kan I ikke komme uden om tvangsarv til ægtefæller og børn, som er en minimumssats for, hvad jeres livsarvinger skal arve.

Tvangsarven udgør 25 % af hele den afdødes formue. Det fordeler sig således, at ægtefællen arver 12,5 %, mens de øvrige 12,5 % fordeles ligeligt mellem afdødes børn. For at tage tvangsarven i brug og have selvbestemmelse over de resterende 75 % af arven, er et testamente nødvendigt.

Sådan oprettes et testamente mellem ægtefæller
Når I bestiller et ægtefælletestamente gennem Din Familie- og Arveret, lover vi en nem, hurtig og professionel proces. I vælger selv, om I vil kontakte os på telefon: 70 20 28 06 eller via mail: la@advla.dk.

Vi stiller jer en række spørgsmål i henhold til jeres kommende testamente, hvorefter vi udarbejder selve dokumentet. Når ægtefælletestamentet sendes til jer, skal det underskrives, før det kan erkendes som gyldigt. Underskrivelse skal enten finde sted ved notar i byretten eller foran to vitterlighedsvidner.

Få styr på testamente mellem ægtefæller I dag
At få styr på testamentet er slet ikke så besværligt, som mange tror. Med vores hjælp kan I have dokumentet i hænderne indenfor tre dage. Det eneste I herefter skal sørge for, er at få underskrevet jeres ægtefælletestamente — enten ved notar i byretten eller foran to vitterlighedsvidner.

Kontakt os på telefon: eller via mail: la@advla.dk, og lad os få styr på, hvem der skal arve jeres formue i dag.

Trustpilot