Advokatfirmaet Linda Andersen

Vi er et veletableret advokatfirma som har eksisteret i mere end 12 år hvor samme team  har håndteret mere end 18.000 sager. Det taler for sig selv.

Tinglysning af ejerpantebrev og andre pantebreve

Vi tager os af udarbejdelsen af enhver form for pantebreve. Vi sørger for, at alt det juridiske i processen løber fuldstændig som det skal. Samtidig tager vi os af det praktiske, såsom korrespondancen mellem de relevante parter. Med andre ord ─ du er i fuldstændig trygge hænder, når du lader os stå for udarbejdelsen af dit ejerpantebrev eller anden form for pantebrev.

Vi har det juridiske overblik, som der skal til og sørger for, at enhver del af processen gennemføres fejlfrit.  Digitalisering gør, at vi kan påtage os sager i hele landet. Kontakt os med det samme og kom godt i gang med din sag.

Vi sørger for det hele, herunder for kun kr. 2.995,00:

Det siger vores tidligere klienter

Trust

Erfaring og faglighed.

Som advokater er vi, modsat jurister og andre rådgivere, underlagt nogle helt særlige lovmæssige krav omkring forsikring og ansvar, hvilket giver en helt unik beskyttelse for dig som klient.

Vi har gjort det helt simpelt og tilbyder dig den fulde assistance i forbindelse med tinglysning af pantebrev. Vi er med fra start til slut til en fast pris, og vi sørger for at enhver del af processen gennemføres let og fejlfrit. 

Kontakt os her

Linda Andersen

Indehaver og advokat

la@advla.dk

Mona Andersen

Sagsbehandler

ma@advla.dk

Nana Andersen

Daglig leder

na@advla.dk

Klara Andersen

Piccoline

ka@advla.dk

Holdet bag Advokatfirmaet Linda Andersen

Hos Advokatfirmaet Linda Andersen består vi af et hold af dedikerede medarbejdere som sætter kunden i fokus. Vi sætter en ære i at yde vores kunder kompetent og hurtig service til deres fulde tilfredshed. Dette sker ved effektiv behandling af din sag samt med engagement og højt humør.

Vi beskæftiger os ikke med flere forskellige retsområder men fokuserer på det vi brænder for; nemlig fast ejendom og familieret. Vores kunder er dermed sikret specialiseret og engageret rådgivning.

Det handler for os ikke om at være de største; det handler om at være bedst til netop det vi beskæftiger os med.
Medarbejderne hos Advokatfirmaet Linda Andersen har alle været i virksomheden i mange år hvilket bidrager til en god dynamik på kontoret og gør os til et godt team. Hos os startes, og afsluttes sagen altid af samme medarbejder, og det gør kunden altid har kontakt til en rådgiver som kender sagen.

Vi er realistiske omkring hvor lang tid en opgave tager og dette afspejler naturligvis prisen.

Vi hjælper også gerne med

Køberrådgivning og berigtigelse

Skøde og refusionsopgørelse

Bolighandel, formue og arv

Hvad er et pantebrev?

Et pantebrev er en juridisk bindende aftale mellem låntager og en långiver, som da betegnes som panthaver. Med et pantebrev stiller låntageren sin ejendom eller anden værdigenstand i sikkerhed for lånet over for panthaver. Pantebrevet giver panthaver ret til at begære tvangsauktion, hvis boligejer misligholder tilbagebetalingen af sit lån.

Forskellige former for ejerpantebreve.

Der findes flere former for pantebreve, som bruges i forskellige sammenhænge. Herunder beskrives nogle af de typiske former for pantebreve.

  • Ejerpantebrev: Et pantebrev som boligejeren udsteder til sig selv. Ejeren er altså både kreditor og debitor. Ejerpantebrevet underpantsættes som regel til en bank eller anden långiver.
  • Pantebrev: Et pantebrev giver en långiver (f.eks. et realkreditinstitut eller en bank) sikkerhed for et lån i ejendommen.
  • Realkreditpantebrev: Både dokumentation for pant i en ejendom og samtidig et gældsbrev hvor køber erkender at skylde realkreditinstituttet et givent beløb.
  • Skadesløsbrev: Et pantebrev som skal dække en løbende gæld mellem boligejer og panthaver. Løbende gæld kan eksempelvis være en kassekredit.
  • Sælgerpantebrev: Udstedt i forbindelse med salg og køb af ejendommen, hvis køber ikke betaler fuld købesum med det samme. I stedet afdrages den resterende købesum i rater og sælger har pant i huset som sikkerhed.

Hvornår bør du oprette et pantebrev / ejerpantebrev?

Et pantebrev skal udarbejdes i tilfælde hvor du har brug for at låne penge af en långiver, der kræver en sikkerhed for det lån der udstedes. Du vil typisk blive stillet overfor dette krav, når du ønsker at låne i banken eller hos et realkreditinstitut.

Fordelen ved at låne med et pantebrev / ejerpantebrev er, at et pantebrevslån kan dække op til 95% af prisen på din ejendom. Ved almindeligt lån hos et realkreditinstitut, kan du ved godkendelse låne op til 80% af boligprisen. Et pantebrevslån er altså et alternativ, hvis du ikke har mulighed for at låne på udbydernes sædvanlige præmisser.

Tinglysning af pantebrev / ejerpantebrev.

Et pantebrev / ejerpantebrev tinglyses som din sikringsakt. Der kan nemlig sagtens være flere panthavere i den samme ejendom. Ved tinglysning kan man derfor se prioritetsrækkefølgen for, hvem der skal have sine penge tilbage først. Prioritetsrækkefølgen afhænger af, hvem der først har fået tinglyst sin panteret.

Efter gældsindfrielse.

Når du har betalt gælden tilbage, som pantebrevet dækker over, så bliver pantebrevet indfriet og långiveren frigiver ligeledes sikkerheden. Det vil sige at pantebrevet eller panthaverens underpant vil blive aflyst i tinglysning-systemet.

Som ejer af boligen, kan du vælge at lade pantebrevet stå til dig selv eller genbruge det for at stille sikkerhed i en anden situation. Ejerpantebrevet forbliver altså registreret i Tingbogen til trods for gældsindfrielse og skal ikke tinglyses igen, hvis du genbruger det. Dette kaldes et afgiftspantebrev.

Pris for udarbejdelse af pantebreve / ejerpantebreve.

Afhængigt af hvem der skal udarbejde dit pantebrev, kan prisen variere en hel del. Vi tager et fast honorar for udarbejdelse af ejerpantebreve og øvrige pantebreve, som lyder på 2.795 kr. inkl. moms.

Derudover skal du huske, at der er en ubetinget statsafgift på 1.830 kr. + 1,45 % af lånets hovedstol. Denne afgift har ikke noget med vores arbejde eller honorar at gøre.