Advokatfirmaet Linda Andersen

Du skal ikke gå på kompromis. Vi rådgiver dig igennem hele processen. Få professionel rådgivning til dit testamente til kun kr. 3.500,- inkl. moms.

Erfaren advokat med mere end 20 års erfaring – din garanti for kvalitet.

Hos Advokatfirmaet Linda Andersen håndterer vi jeres sag hurtigt, og sikrer jer gensidig tryghed.

Ægtefælletestamente

Når du eller din ægtefælle går bort, er det enten arveloven eller et testamente, der kan bestemme hvordan arven skal fordeles. I et testamente mellem ægtefæller kan I oprette bestemmelser om, hvad der skal ske med jeres formue, når I går bort.

Vi har over 10 års erfaring med udarbejdelse af testamenter mellem ægtefæller. Vi håndterer jeres sag hurtigt, og sikrer jer gensidig tryghed, hvis én af jer skulle gå bort. Selvom I er gift, er et testamente en god idé. Læs her hvorfor, og kontakt os med det samme ved spørgsmål.

Derfor er et testamente mellem ægtefæller nødvendigt

Når et ægteskab indgås, indstiller mange sig på, at man fremover deler fælles formue ligeligt. Derfor tænker mange umiddelbart, at et testamente mellem ægtefæller ikke er nødvendigt. Uden et testamente foreskriver loven, at ægtefæller ikke arver hinanden 100 %, hvis I har børn. Det gør sig gældende uanset om børnene er fælles eller fra tidligere ægteskab.

Hvis I har børn, sammen eller hver for sig, vil længstlevende arve 50 % fra den afdøde ægtefælle. De resterende 50 % af den tilbageværende formue fordeles ligeligt mellem den afdødes børn. Har den afdøde ægtefælle børn med tidligere partnere, vil disse børn desuden skulle give samtykke til, at den længstlevende ægtefælle kan blive siddende i den bolig, I har delt.

Undgå arvestrid med et ægtefælletestamente

Ved udarbejdelse af et ægtefælletestamente, sikrer I fuld kontrol over fordelingen af jeres fælles formue, når en af jer eller begge går bort. Testamentet er et godt redskab til forebyggelse af arvestrid, da ingen øvrige familiemedlemmer kommer til at træffe beslutninger på jeres vejene om fordelingen af jeres formue. Desuden kan i med testamentet sikre hinanden, så den tilbageværende ægtefælle kan blive boende i jeres hjem.

Giv dine børn særeje

Med et testamente har I muligheden for, at give jeres børn særeje over den arv, de arver fra jer. Det betyder, at de ikke skal dele deres andel af arven med en eventuel partner. I kan også vælge at give jeres børn skilsmissesæreje. Det betyder, at barnet ikke skal dele den formue, der arves efter jer, med sin partner i tilfælde af skilsmisse.

Vær opmærksom på tvangsarv

Et testamente mellem ægtefæller giver jer mulighed for at afvige fra den ellers gældende arvelov. Dog kan I ikke komme uden om tvangsarv til ægtefæller og børn, som er en minimumssats for, hvad jeres livsarvinger skal arve.


Tvangsarven udgør 25 % af hele den afdødes formue. Det fordeler sig således, at ægtefællen arver 12,5 %, mens de øvrige 12,5 % fordeles ligeligt mellem afdødes børn. For at tage tvangsarven i brug og have selvbestemmelse over de resterende 75 % af arven, er et testamente nødvendigt.

Sådan oprettes et testamente mellem ægtefæller

Når I bestiller et ægtefælletestamente hos Advokatfirmaet Linda Andersen, lover vi en nem, hurtig og professionel proces. I vælger selv, om I vil kontakte os på telefon: 70 20 28 06 eller via mail: la@advla.dk.

Vi stiller jer en række spørgsmål i henhold til jeres kommende testamente, hvorefter vi udarbejder selve dokumentet. Når ægtefælletestamentet sendes til jer, skal det underskrives, før det kan erkendes som gyldigt. Underskrivelse skal enten finde sted ved notar i byretten eller foran to vitterlighedsvidner.vælge, at bestemte ejendele eller beløb skal være særeje.

Få styr på testamente mellem ægtefæller I dag

At få styr på testamentet er slet ikke så besværligt, som mange tror. Med vores hjælp kan I have dokumentet i hænderne indenfor tre dage. Det eneste I herefter skal sørge for, er at få underskrevet jeres ægtefælletestamente — enten ved notar i byretten eller foran to vitterlighedsvidner.

Har I spørgsmål, eller I klar til at få oprettet jeres ægtefælletestamente? Så kontakt os med det samme via kontaktformularen her på siden. 

I er også meget velkommen til at give os et kald på telefon: 70 20 28 06, eller I kan sende en mail til la@advla.dk.

Hos Advokatfirmaet Linda Andersen håndterer vi jeres sag hurtigt, og sikrer jer gensidig tryghed.

Vi sidder klar med hurtig og professionel hjælp.

Kontakt os i dag for en gratis og uforpligtende samtale omkring jeres behov.

Kontakt os her

Linda Andersen

Indehaver og advokat

la@advla.dk

Mona Andersen

Sagsbehandler

ma@advla.dk

Nana Andersen

Daglig leder

na@advla.dk

Klara Andersen

Piccoline

ka@advla.dk

Holdet bag Advokatfirmaet Linda Andersen

Hos Advokatfirmaet Linda Andersen består vi af et hold af dedikerede medarbejdere som sætter kunden i fokus. Vi sætter en ære i at yde vores kunder kompetent og hurtig service til deres fulde tilfredshed. Dette sker ved effektiv behandling af din sag samt med engagement og højt humør.

Vi beskæftiger os ikke med flere forskellige retsområder men fokuserer på det vi brænder for; nemlig fast ejendom og familieret. Vores kunder er dermed sikret specialiseret og engageret rådgivning.

Det handler for os ikke om at være de største; det handler om at være bedst til netop det vi beskæftiger os med.
Medarbejderne hos Advokatfirmaet Linda Andersen har alle været i virksomheden i mange år hvilket bidrager til en god dynamik på kontoret og gør os til et godt team. Hos os startes, og afsluttes sagen altid af samme medarbejder, og det gør kunden altid har kontakt til en rådgiver som kender sagen.

Vi er realistiske omkring hvor lang tid en opgave tager og dette afspejler naturligvis prisen.