Advokatfirmaet Linda Andersen

Du skal ikke gå på kompromis. Vi rådgiver dig igennem hele processen. Få professionel hjælp til berigtigelse til kun kr. 2.995,- inkl. moms.

Erfaren boligadvokat med mere end 20 års erfaring – din garanti for kvalitet.

Hvad er en berigtigelse?

Berigtigelse af handel er betegnelsen for at gennemføre en ejendomshandel efter de  i købsaftalen aftalte vilkår. Det vil sige, at skødet skal tinglyses så køber får adkomst. Vi sender skødet til alle parter i sagen og sikrer os, at sælgers lån bliver slettet. Når skødet er uden sælgers hæftelser, det man kalder anmærkningsfrit, frigiver vi sælgers penge. Til sidst udarbejder vi refusionsopgørelsen og sørger for, at saldoen afregnes.

Vi sørger for det hele, herunder for kun kr. 2.995,00:

Det siger vores tidligere klienter

Trust

Vi hjælper også gerne med

Køberrådgivning og berigtigelse

Bolighandel, formue og arv

Testamente

Erfaring og faglighed.

Som advokater er vi, modsat jurister og andre rådgivere, underlagt nogle helt særlige lovmæssige krav omkring forsikring og ansvar, hvilket giver en helt unik beskyttelse for dig som klient.

Vi har gjort det helt simpelt og tilbyder berigtigelse hvor vi er med dig hele vejen under din bolighandel. Vi slipper ikke handlen undervejs, der kommer ingen tilkøbspakker under forløbet – vi er med fra start til slut til den pris som vi reklamerer med.

Vi har det juridiske overblik, som der skal til og sørger for, at enhver del af handlen gennemføres fejlfrit.  Digitalisering gør, at vi kan påtage os sager i hele landet. Kontakt os med det samme og kom godt i gang med din sag. 

 

Hos Advokatfirmaet Linda Andersen er du sikret:

Med rådgivning hos en advokat og ejendomsmægler der er særlig specialiseret i bolighandel er du sikker på, at få den bedste køberoplevelse.  

Kontakt os for en gratis uforpligtende samtale.

Hos Advokatfirmaet Linda Andersen håndterer vi jeres sag hurtigt, og sikrer jer gensidig tryghed.

Linda Andersen

Indehaver og advokat

la@advla.dk

Mona Andersen

Sagsbehandler

ma@advla.dk

Nana Andersen

Daglig leder

na@advla.dk

Klara Andersen

Studerende

ka@advla.dk

Kontakt os her

Holdet bag Advokatfirmaet Linda Andersen

Hos Advokatfirmaet Linda Andersen består vi af et hold af dedikerede medarbejdere som sætter kunden i fokus. Vi sætter en ære i at yde vores kunder kompetent og hurtig service til deres fulde tilfredshed. Dette sker ved effektiv behandling af din sag samt med engagement og højt humør.

Vi beskæftiger os ikke med flere forskellige retsområder men fokuserer på det vi brænder for; nemlig fast ejendom og familieret. Vores kunder er dermed sikret specialiseret og engageret rådgivning.

Det handler for os ikke om at være de største; det handler om at være bedst til netop det vi beskæftiger os med.
Medarbejderne hos Advokatfirmaet Linda Andersen har alle været i virksomheden i mange år hvilket bidrager til en god dynamik på kontoret og gør os til et godt team. Hos os startes, og afsluttes sagen altid af samme medarbejder, og det gør kunden altid har kontakt til en rådgiver som kender sagen.

Vi er realistiske omkring hvor lang tid en opgave tager og dette afspejler naturligvis prisen.

Det siger vores tidligere klienter

Trust

Sådan håndterer vi din berigtigelse.

Som din boligadvokat sikrer vi, at du får en fejlfri berigtigelse af din ejendomshandel.

Vi sørger for at udarbejde skødet, sender det til sælgers godkendelse, lægger skødet til underskrift og anmelder skødet i henhold til fristen i købsaftalen.

Når skødet er tinglyst sender vi det til bankerne og beder dem koordinere aflysning og tinglysning af lån. Dermed opnår køber et anmærkningsfrit skøde, og købesummen frigives til sælger med evt. tilbageholdelse af et beløb til refusionsopgørelsen.

Vi udarbejder vi en refusionsopgørelse, hvilket er en økonomisk opgørelse over, hvad henholdsvis sælger og køber har betalt af udgifter vedrørende ejendommen overtagelsesdagen med overtagelsesdagen som skæringsdag.

Opgørelsen indeholder blandt andet udgifter til ejendomsskat, ejerskifteforsikring, ejendomsskat, fællesudgifter, grundejerforeningskontingent og evt. forbrug. Når opgørelsen er godkendt frigiver vi restkøbesum og handlen afsluttes.

Hvem står for berigtigelsen?

Ordet berigtigelse betyder i bund og grund, at handlen afsluttes i overensstemmelse med de aftalte vilkår. Det vil sige, at der udarbejdes og tinglyses et skøde samt udarbejdes en refusionsopgørelse.

Der er ingen lovkrav om, hvem der må berigtige en bolighandel. Dermed kan både køber og sælger stå for berigtigelsen. I alle tilfælde bør det i købsaftalen fremgå, hvem der skal sørge for dette. I langt de fleste bolighandler er det købers advokat, som foretager berigtigelsen.

Sælger kan kræve, at der benyttes en bestallingshavende advokat, for at sikre, at forløbet foregår planmæssigt. Det er desuden ikke lovligt, at køber og sælger i samme handel har samme rådgiver. Denne regel er til for at sikre, at hverken køber eller sælgers interesser bliver negligeret.

Sælgerberigtigelse – hvis sælger står for berigtigelsen.

Almindeligvis er det køber, der står for berigtigelsen. Dog har det inden for de sidste par år ændret sig til, at det oftere og oftere er sælger, der står for denne del – derfor kaldes det ofte sælgerberigtigelse.

Hvad er en berigtigelse af ejendomshandel?

Når en købsaftale er underskrevet af både køber og sælger, skal der foretages en berigtigelse af handlen. I praksis betyder dette foretagende blot, at man sikrer sig, at handlen gennemføres i overensstemmelse med de aftalte vilkår. En berigtigelse af en ejendomshandel udmunder derfor i, at sælger modtager den aftalte købesum og at køber registreres som den officielle ejer af boligen ved at skødet tinglyses. For at dette kan ske retsgyldigt, skal berigtigelsen sikre, at følgende trin går ordentligt til:

 • Underskrifter på købsaftale.
 • Deponering af udbetaling.
 • Bankgaranti for resterende del af købesummen.
 • Oprettelse og godkendelse af skøde.
 • Tinglysning af skøde.
 • Underretning om ejerskifte til kommune og SKAT.
 • Oprettelse af ejerskifteforsikring (hvis køber ønsker dette.)
 • Udarbejdelse af refusionsopgørelse.
 • Frigivelse af købesum.

Samtidig sikrer deponeringen, at købesummen ikke frigives før, at tinglysningen af skødet er gået igennem og køberen dermed står som den officielle ejer af boligen. Denne del af berigtigelsen foregår ved at køber indbetaler beløbet for udbetaling til sælgerens bank og ejendomsmægler. Herudover stiller købers bank eller realkreditinstitut garanti for den resterende del af købesummen. Når skødet er tinglyst, hæves deponeringen og købesummen frigives til sælger.

Tinglysning af skøde.

Når et skøde indsendes til tinglysning, vil ejerskiftet af boligen overgå fra sælger til køber. Dette registreres i Tingbogen, hvorefter køber er den officielle ejer af boligen. Hos os kan vi hjælpe dig med både udarbejdelse af skøde og tinglysning heraf.

Refusionsopgørelse.

Når du sælger eller køber en bolig, skal forbrugsmålene aflæses, så sælger kun betaler forbrug indtil overtagelsesdagen og køber overtager og betalingen fra og med overtagelsesdagen.

Mange forbrugsafgifter, som eksempelvis ejendomsskat, betales kvartalsvist eller halvårligt. Derfor er det som regel nødvendigt med en refusionsopgørelse, hvor køber refunderer sælger for den periode, hvor sælger ikke har haft ejerskab over boligen.

Sælger har som udgangspunkt et 10-årigt ansvar vedrørende mangler. Dette kan sælgeren slippe for ved at tilbyde at betale halvdelen af ejerskifte-forsikringspræmien. Hvis aftalen indgås, skal dette også med på refusionsopgørelsen.

Har du brug for køberrådgivning?

Køberrådgivning inkl. berigtigelse.

Når du vælger denne løsning, er vi med dig i hele købsprocessen. Vi tager os blandt andet af;

 • Gennemgang af ejendommen dokumenter.
 • Slettelse af sælgers hæftelser.
 • Udarbejdelse af refusionsopgørelsen.
 • Korrespondance med mægler, pengeinstitutter og eventuelle sælgeradvokat.
 • Udarbejdelse og tinglysning af skøde.
 • Frigivelse af sælgers penge og afslutning af handlen.
 • Du kan læse mere her om køberrådgivning inkl. berigtigelse.